AdSyner: AdWords voor vacatures

Gisteren lanceerde Job Brokers een nieuwe dienst: Adsyner. Met deze dienst kunnen adverteerders a la AdWords hun vacatures online onder de aandacht brengen van werkzoekenden. Ik heb zelf een kijkje mogen nemen in het systeem en moet zeggen: het ziet er zeer veelbelovend uit. Hebben recruiters vanaf nu een nieuwe manier om kandidaten te vinden voor hun vacatures?

AdSyner vs. AdWords
AdSyner lijkt veel AdWords en het is duidelijk waar ze hun inspiratie vandaan hebben gehaald. Beide systemen werken met tekstadvertenties en er wordt afgerekend op CPC basis. Je betaalt dus alleen als er daadwerkelijk geklikt wordt op jouw advertentie. Waar de CPC in AdWords variabel is en wordt vastgesteld a.d.h.v. een veilingmodel staat de CPC binnen AdSyner altijd vast op 80 cent. Hiervan ontvangt de publisher altijd 40%. Geïnteresseerden die klikken op een advertentie worden direct doorgestuurd naar de vacature op de website van de adverteerder. Zoals al gezegd heb ik mogen rondkijken in het systeem en de interface van AdSyner is vergelijkbaar met het advertentiesysteem van Google. Iedereen die ooit een AdWords campagne heeft opgezet kan binnen een kwartiertje live met zijn of haar advertenties.

De mogelijkheden van AdSyner
Bij het netwerk van AdSyner zijn in Nederland ruim 300 vacaturesites aangesloten waaronder enkele vrij grote zoals Indeed, Trovit en Marktplaats maar ook enkele zeer gespecialiseerde niche sites zoals medjobs.nl of ICTKenniswijzer.nl. AdSyner heeft hiermee in Nederland zowel een groot als relevant bereik onder werkzoekenden. De tekstadvertenties bestaan uit een titel en een vrij uitgebreide tekst (maximaal 1135 tekens). De advertenties worden niet in vast format vertoond maar verschilt per website (zie afbeeldingen voor voorbeelden). Er kan per advertentie worden getarget op taal, land, opleidingsniveau (MBO, HBO etc.) en vakgebied (Automatisering, Techniek, Medisch etc.). Hiermee zorg je ervoor dat de advertentie enkel wordt vertoond bij relevante zoekopdrachten binnen het netwerk. Tevens kan gebruik worden gemaakt van een eigen conversion tracking systeem waardoor op advertentieniveau in te zien is hoeveel online sollicitaties en CV’s de advertentie heeft opgeleverd en wat de kosten per conversie zijn.

Interessant concept
Al met al ziet AdSyner vind ik het concept er zeer veelbelovend uitzien door de combinatie van een gemakkelijk en duidelijke interface, een groot en relevant bereik en de targetingmogelijkheden die het biedt. Met AdSyner hebben recruiters naast AdWords een nieuwe mogelijkheid om kostenefficiënt en gericht kandidaten te werven. Het team achter AdSyner (met o.a. oud Google topman Marc Duijndam) is bijzonder ambitieus en wil binnen enkele jaren wereldwijd uitgroeien dé zoekmachine voor vacatures door alle vacatures te ontsluiten en aanbieden.

This entry was posted in Online Advertising, Zoekmachinemarketing. Bookmark the permalink.

Geef een reactie