Adverteren op Facebook? Nog meer tips!

Enige tijd geleden gaf ik al vier redenen waarom je nu moet beginnen met adverteren op Facebook en 7 tips voor als je al begonnen bent. Veel nieuwe adverteerders (waaronder veel affiliates) zijn de laatste tijd begonnen met Facebook adverteren. Met deze toestroom stijgt de concurrentie en daarmee ook de gemiddelde CPC. Wil je deze verlagen dan zul je het beter moeten doen dan de concurrentie. De volgende tips helpen je daarbij.

Tip 1: Richt je op de juiste gebruikers
Heb je eenmaal een advertentiecampagne lopen, analyseer dan wie er wel en wie er niet op jouw advertenties klikt. Dit kun je achterhalen door een rapport te draaien waarin de demografische variabelen vermeldt staan (Reponder Demographics report) en je vervolgens specifiek te richten op de groepen waarbij de CTR het hoogst is. Hier staat duidelijk uitgelegd hoe je dit precies doet.

Tip 2: Stem de afbeelding af op de doelgroep
Als uit je analyse blijkt dat verschillende groepen op je advertenties klikken helpt het om de afbeelding aan te passen aan deze doelgroepen. Een vrouw van 45 is eerder geneigd naar een afbeelding te kijken van een vrouw van haar leeftijd, dan een puberjongen van 18. En blijf testen met verschillende varianten om te bepalen welke afbeelding het meest effectief is.

Tip 3: Probeer cijfers, hoofdletters en ongebruikelijke tekens in de tekst
AdWords hanteert strikte regels m.b.t. de advertentieteksten. Zo mag je veel tekens niet gebruiken en meerdere leestekens in dezelfde tekst is niet toegestaan. Facebook is veel minder streng dus test met cijfers, HOOFDLETTERS en opvallende tekens in je tekst. Het voordeel is dat je opvalt waardoor je CTR zal stijgen, wat weer een positief effect heeft op de CPC.

Tip 4: Gebruik afbeeldingen van (mooie) mensen
Zoals al eerder gemeld is een goede afbeelding van zeer groot belang voor de CTR. Afbeeldingen van mensen werken zeer goed en het liefst lachende, mooie mensen met een symmetrisch gezicht. Het menselijk brein vindt dit prettig en kijkt er automatisch langer naar. Ook helpt het als de personen op de foto je direct aankijken.

Tip 5: Richt je op de vrienden van je fans
Deze tip heeft waarschijnlijk het grootste effect en is zeer makkelijk toe te passen. De targeting opties geven je de mogelijkheid alleen te richten op de vrienden van je fans. Het grote voordeel hiervan is dat onder iedere advertentie staat wie van hun vrienden jou al leuk vindt. Deze vorm van social proof heeft een bijzonder gunstig effect op de CTR. (“Als mijn vrienden het leuk vinden zal het wel goed zijn”). Deze optie stel je in door onder de targeting opties naar ‘Connections on Facebook’ te gaan. Daar vul je bij ’target users whose friends are connected to’ jouw pagina in. Om hiervan gebruik te kunnen maken dien je wel administrator van de Facebook pagina zijn. Tevens noodzakelijk is een fanbase van voldoende omvang.

Tip 6: Gebruik nooit je wall als landingspagina
Wanneer mensen op je advertentie klikken laat ze dan nooit landen op je prikbord (wall). Over de inhoud van deze pagina heb je weinig invloed en hoe groot is de kans dat mensen je liken als er net toevallig 10 negatieve berichten op het prikbord staan? Gebruik daarentegen een speciale landingspagina op je Facebook pagina waar mensen sterk geprikkeld worden om je eerst te liken inclusief een dikke vette pijl. Bijvoorbeeld bijgespijkerd snapt deze truc en past het goed toe. Een goede Facebook landingspagina maakt het verschil tussen een fan of weggegooid geld.

Tip 7: Schrijf ook korte teksten
De advertentietekst mag maximaal 135 tekens bevatten maar dat betekent niet dat je dit ook altijd moet gebruiken. Soms werkt een korte tekst van slechts één duidelijke regel veel beter. Test dus ook altijd een korte tekstvariant.

Nog meer tips?
Bovenstaande tips helpen je om meer resultaat uit je Facebook advertising campagne te halen en meer fans te genereren. Heb jij ook goede tips? Laat het niet na om deze te delen met ons.

Wil je meer weten over Facebook Marketing? Bezoek dan snel FacebookPro.nl – Facebook Marketing Blog.

This entry was posted in Facebook Marketing, Tips & Tricks. Bookmark the permalink.

Geef een reactie