De beste PPC blogs wereldwijd

Als je zoals SEABlog wilt uitgroeien tot het beste Nederlandstalige blog over search engine advertising, AdWords en alles daaromheen dan is het handig dat je ook andere blogs leest. Om up-to-date te blijven, inspiratie op te doen en tips van experts te vinden lees ik bijna iedere dag veel over SEA (of PPC zoals onze Amerikaanse vrienden het prefereren te noemen). Sommige blogs zijn betere dan anderen maar veel goede blogs op dit vakgebied zijn er eigenlijk niet. Hieronder de echte parels, de vier beste.

# 1: ClickEquations

ClickEquations is een Amerikaanse SEM agency die een eigen paid search management platform hebben ontwikkeld. Dat is een leuk maar nog leuker is dat ze ook een blog hebben waar veel hoogwaardige artikelen staan over PPC. Dit gaat verder dan wat enkel tips over AdWords. Ze hebben het vaak over ‘High Resolution Paid Search’ een raamwerk hoe je paid search tegenwoordig moet zien. Kortom, een must read voor iedereen die professioneel bezig is met SEA. Ben je net nieuw in dit vak? Vergeet je GAP, maar lees eerst het ebook van ClickEquations en ga daarna pas voor het (overgewaardeerde) papiertje van Google.

# 2: PPC Hero
Waar ClickEquations uitstekende uiteenzettingen heeft over de strategische manier waarop je SEA moet inzetten is PPC Hero veel praktischer van aard. Dit blog staat boordevol tips die je meteen kan gebruiken, handleidingen en het laatste nieuws. PPC Hero wordt onderhouden door Hanapin Marketing, een SEM bureau uit Indiana. Is SEO meer je ding (gekke technische nerd dat je bent;), dan is het eveneens door Hanapin onderhouden SEO Boy meer iets voor jou.

# 3: PPC Blog
Ook PPC blog is vooral praktisch van aard en de site gaat vooral over Google AdWords training. Naast het (gratis) blog bieden ze ook een heel scala aan betaalde trainingen en een besloten ledenforum aan. Het blog wordt dan ook ingezet als lead generator voor deze cursussen en trainingen. PPC Blog is gelieerd aan SEO Book waar ze dit trucje ook succesvol uithalen.

# 4: RKGBlog
RKGBlog is het blog van de Rimm-Kaufmann Group, wederom een paid search bureau uit Amerika, het blog wisselt al sinds 2006 beschouwingen over PPC af met handige tips. Na het lezen van het blog enthousiast geworden over RKG; ze hebben nog mensen nodig. Moet je wel verhuizen naar het pittoreske Charlottesville.

Andere blogs?
Uiteraard zijn dit niet de enige blogs die ik volg over SEA maar wel degenen waar ik alle artikelen van lees. Nog toevoegingen of het niet eens met mijn keuze? Laat het achter in de comments. Binnenkort ook een overzicht met Nederlandstalige blogs over SEA die de moeite van het lezen waard zijn.

This entry was posted in AdWords, SEA Blog, Zoekmachinemarketing. Bookmark the permalink.

Geef een reactie